Pianul, 10 ani din viata mea

Majoritatea prietenilor mai apropiati sau mai departati de varsta mea m-au tot intrebat de ce nu mai cant la pian, de ce am renuntat, de ce nu am continuat macar asa,cateva minute pe zi.

Ei bine, nu pot spune ca am renuntat, ci ca am dorit demult sa iau o pauza de la tot ce inseamna teorie muzicala, armonie,zeci de pagini de partituri si interpretari diferite, concursuri.

Da, nu nerg. Este frumos. Mereu am spus ca pianul va ramane prietenul meu cel mai vechi care m-a ajutat sa apar in fata unui public, sa imi arat talentul si mai ales, sa cresc.

Am inceput alaturi de el scoala primara, am continual alaturi de el in perioada gimnaziului, dar in liceu am ales sa pasesc singura. Nu voi uita niciodata prima mea ora de pian, in scoala veche a Liceului de Arte din Oradea. Nu voi uita niciodata cum inainte de a ma inscrie la scoala primara, ai mei doreau ca eu sa studiez vioara. M-am opus imediat si am stiut ca pianul este defapt instrumentul care ma reprezinta. Mi-am urmat inima.

Nu voi uita niciodata nici ziua in care mi-a fost adus pianul acasa si categoric nu voi putea uita toata munca, cele 5-6 ore de repetitii zilnice la pian,toate concursurile si mai ales toate emotiile prin care am trecut.

Off…! Cateodata imi e asa de dor si de profesoara mea de pian. Nu voi uita niciodata calmul si dexteritatea orelor ei . Ora de pian nu era un chin(cum este pentru majoritatea copiilor in ziua de azi pentru ca fac pian din dorinta parintilor, nu a lor),era o alinare si o totala deconectare din cotidian.

Si acum poate va intrebati toti: „Si daca ti-a placut atat de mult, de ce nu ai ales sa faci ceva din asta?”

Nu cred ca pot sa va dau un raspuns clar,scurt si concis.In mare, primul impact al detasarii de pian a fost mutarea la un alt liceu deoarece ,cu bune cu rele, stiam in adancul meu ca nu voi putea face mare lucru din pian din punct de vedere profesional. Asa ca am ales sa il pastrez doar in inima. Am parasit Liceul de Arte din Oradea cu lacrimi in ochi, dar stiind ca amintirile si toti acei ani in care am fost ghidata de muzica imi vor ramane pe veci in suflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s